Ieri a fost Ziua Mondiala a Diabetului.

Conform Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în prezent, sunt peste 371 milioane de persoane cu diabet la nivel global, iar la nivel național sunt estimate 1.506.000 persoane cu diabet, România clasându-se în primele 10 țări din Europa privind incidența diabetului.

In fiecare an, incepand din 1991, pe data de 14 noiembrie, are loc o campanie globala de constientizare a problemelor ridicate de diabet. Ah, si of the record, data vine de la ziua de nastere a lui Frederick Banting, care este recunoscut pentru descoperirea insulinei in 1922, in detrimentul adevaratului cercetator, romanul Nicolae Paulescu, dupa cum ziceam si intr-un articol acum 2 saptamani.

In perioada 2009-2013, tema acestei campanii a fost “Educarea si preventia diabetului”. Trebuie pus accentul pe cauzele diabetului si metodele prin care il putem evita. E bine de stiut ca diabetul nu e o boala grava in fazele incipiente, insa daca se agraveaza poate duce la grave probleme oftalmologice, neurologice, renale sau cardiace.Accu-chek Man

Mi-a placut sa fiu parte din campania de sanatate “Style Up the Glucometer” care a adus in atentia publica faptul ca diabetul poate fi controlat si prevenit.

Diabetul poate fi evitat printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie corecta si diversificata. Dulciurile duc la obezitate si obezitatea duce la diabet. Eu spre exemplu am avut glicemia 82mg/dl, inainte de masa in seara evenimentului de lansare, ceea ce e foarte aproape de limita de jos: 80mg/dl. Evident trecem peste preconceptiile de genul “Sunt ditamai omul, cum sa fiu hipo-glicemic?! Mie nu mi se poate intampla”. Dar ca sa nu o dau in hipoglicemie, ar trebui sa mananc sanatos, nu sa ma indop cu dulciuri. O alta metoda foarte simpla pentru sanatatea intregului organism este efortul fizic sustinut in fiecare zi.

Foarte important este sa ne facem analizele, cel putin anual. Monitorizarea este cea mai buna metoda de a controla si evita complicatiile.

Acum cu ajutorul Accu-Chek Performa Nano putem sa ne masuram glicemia foarte usor si stylish :).

Tot timpul am facut sport de la inot, care este preferatul meu, pana la tenis sau fotbalul pe care il joaca toti baietii cu prietenii. Am promovat activitatile sportive si am incercat sa fiu atent la ce mananc, chiar daca inca nu am renuntat la carne.

Ah si nu uitati de aplicatia de Facebook Accu-chek. unde puteti castiga cele 4 huse create de designerii romani din campania “Style Up he Glucometer”.

Husa Lana & Alex Moise

aplicatie-fb-accuchek

Keep in mind: “este mai usor sa previi, decat sa tratezi”!