Am primit o noua provocare stilistica de la o companie producatoare de glucometre. Aceea de a crea o husa stylish pentru acest glucometru impreuna cu Lana Dumitru aka Lana Balana,  tanara designer renumita pentru lucrul cu imprimeuri bold si pe alocuri autentic romanesti.

Ne bucuram si mai mult de colaborarea cu Lana, avand in vedere ca noi am fost bloggeri oficiali la Romanian Design Week, unde ea a expus alaturi de alti designeri romani. Din rochita motive romanesti reinterpretate va dati seama si de stilul abordat de ea. Poza e chiar din arhiva noastra, facuta de membrul echipei Florin Panaitescu.

Lana-Balana-ROmanianDesignWeek-fotoFLorinPanaitescu

Dar asta nu e totul. Campania include 4 echipe designer-blogger si anume Kinga Varga cu Dana Rogoz,  Adrian Oianu care va face echipa cu Laci Nagy si Rhea Costa cu Ana Morodan.

„Cred ca o sa fie fun sa creez o husa pentru glucometru impreuna cu Lana Balana.”  zice colegul Alex Moise.

Se pare ca diabetul e cam nasol – la fiecare 10 secunde – 1 om moare din cauza diabetului.

Conform statisticilor furnizate de International Diabetes Federation, în 2012, la nivel mondial erau 370 milioane de bolnavi de diabet, dintre care 1,5 milioane sunt locuitori ai României.  Creşterea numpărului de persoane care suferă de această afecţiune este alarmantă, şi asta deoarece nu există suficientă informare sau campanii naţionale de educare şi prevenire.

Cum suntem obisnuiti sa scriem si ceva date istorice despre articolele vestimentare, hai sa mentionam si aici. Insulina a fost inventata de un roman: Nicolae Paulescu in 1922, despre care a publicat un articol in 31 august 1921 in revista belgiana Archives Internationales de Physiologie. E clar ca la nivel mondial nu a fost recunoscut, iar premiul Nobel l-au luat medicii care au administrat-o.

Noi am vrea sa credem ca nu exista oameni care nu folosesc glucometrul pentru ca e greu de carat/ incomod/ urat.

Dar daca totusi exista, atunci speram ca acest produs sa le rezolve problemele. Revenim.