ro-dWeek

O revenire mai plăcută decât cea alături de Peroni, berea super-premium italiană numărul unu în lume, nici că se putea. Mai ales că afară s-a încălzit peste măsură, iar un Peroni, rece, este de vis.  Tocmai am primit invitația oficială la Romanian Design Week Preview – Inspired by Peroni, care  începe în data de 17 mai 2013 la Palatul Știrbei, unde noi suntem designated blogger din partea Peroni pe categoria fashion.

Pe scurt, este un nou proiect creativ susținut de Peroni, care include peste 90 de designeri, peste 30 de locații și peste 35 de evenimente reunite în primul mare ’’show’’ dedicat integral designului din România: RDW Party Inspired by Peroni. Vom celebra creativitatea, rafinamentul și pasiunea unor artisti talentați. Un nou proiect pe care ni-l vom aminti de-acum încolo, cum ne-au rămas în minte și cele anterioare pe care le trecem în revistă, pe scurt. Cel mai apropiat de Romanian Design Week este cu siguranță proiectul Peroni Collaborazioni, unde trei oameni, creatori de frumos, ca să ne plagiem singuri, au lucrat cu trei bloggeri, spre a reinterpreta stilul italian, calitatea italiană şi modul lor autentic de viaţă. În urma colaborării dintre Adrian Oianu și Alex Moise, Irina şi Ana Wagner împreună cu Cristina Bazavan și Roberto, chef-ul de la Collage, cu Cristina Mazilu au rezultat un table-runner, o vază pentru flori, care a servit și ca sursă de lumină pentru masă, și desigur, meniul Cinei al Fresco.

Cel de-al doilea proiect, de data asta mai practic și mai distractiv pentru noi, a urmat după Peroni London Fashion Week. Sigur vă amintiți distracția cu jacheta sîc, șic, chic, pardon, primită de la Peroni.  Puteți vedea pozele aici.

După antemenționata petrecere de deschidere de la Palatul Știrbei, Romanian Design Week va continua cu o serie de 8 petreceri tematice, pe domenii, mai bine zis. Mini-calendarul arată cam așa:

 

Data

Ziua săptămânii

Loc

Subiect/domeniu

17 mai vineri Fratelli Espresso Bar Welcome to RDW by Peroni Italy
18 mai sâmbătă Fratelli Espresso Bar Publicitate
19 mai duminică Fratelli Espresso Bar Design Interior
20 mai luni Fratelli Espresso Bar Fotografie
21 mai marți Fratelli Espresso Bar Graphic Design
22 mai miercuri Fratelli Espresso Bar Design de obiect
23 mai joi Fratelli Espresso Bar Ahitectura
24 mai vineri Fratelli Espresso Bar Fashion
25 mai sâmbătă Fratelli Espresso Bar Digital Design

Fiecare domeniu de la Romanian Design Week este “curat” de către un consultant creativ, dintre care insistăm să menționăm câțiva, și anume:

maurice

Maurice Munteanu, Fashion Editor la Elle România. Îl știți, probabil, cel puțin din vedere. Pe lângă activitatea profesională, foarte de apreciat este și blogul său personal, mauricemunteanu.tumblr.com, unde scrie cu o pertinență aparte și, din când în când, cu aciditatea necesară, dar de foarte bun simț, punerii unor întrebări pe care unii oameni ar fi trebuit să și le ridice singuri.

domnica

Fashion Director la Elle România, Domnica Margescu a dirijat ședințe foto mărețe și a ridicat standardul în editarea fashion.

corvin

Acum e acum. Cristian Corvin. Puțini îl recunosc pe stradă sau știu cine este, dar cu toții i-au călcat pragul. Nu al lui, ci al localurilor de al căror design interior s-a ocupat. O înșiruire ar fi inutilă, mai bine vă delectați și ridicați din sprânceană uitându-vă pe site-ul sau.

bumbutz

Cosmin Bumbuț nu are probabil nicio nevoie de prezentare. Îl știți sau ați auzit de el. Freelancer de peste 20 de ani, fondator al primei reviste dedicate exclusiv artei fotografice, Cosmin Bumbuț are imagini publicate în Elle, Esquire, Marie Claire, Cosmopolitan și FHM și probabil și altele, pe care nu le-au mai menționat cei de la Romanian Design Week pe pagina lor, de unde-am mai furat și noi diverse informații.

Mai mult, cu ocazia acestei colaborări, Peroni a creat și o platformă online specială: Peroni Diario (www.peronidiario.ro). Aici sunt reunite informaţii detaliate despre calendarul evenimentelor Romanian Design Week – Inspired by Peroni. Mai mult, Peroni Diario va fi un jurnal oficial, actualizat zilnic, cu opinii, interviuri, materiale dedicate și feedback la cald de la evenimentele RDW – Inspired by Peroni. De asemenea, evenimentul poate fi urmărit și pe pagina de facebook Peroni Romania.

„ Am ales să susținem prima ediție Romanian Design Week-Preview- pentru că avem aceeași viziune asupra importanței esteticului, a stilului și designului. Suntem mândri să fim parte dintr-un proiect care, în premieră, deschide noi direcții de valorificare a autenticității, atât de apreciată de către iubitorii de stil de pretutindeni” – Laura Andrei, Senior Brand Manager – Ursus Breweries SA – România.

Săptămâna viitoare revenim cu impresii de la eveniment.