În ziua şedinţei foto ne-am gândit să-i facem o surpriză lui Moise, care şi-a serbat ziua de naştere. L-am lăsat la urmă, dar vântul nu a fost aşa prietenos şi nu ne-a lăsat să ducem surpriza până la  capăt. În timp ce Florin îl ţinea de vorbă, am apărut cu tortul în cadru, pentru ca apoi să revenim la ale noastre.

 

Pentru că tot vorbim despre haine pentru bărbaţii cu stil, să trecem în revistă puloverul pe gât. A fost descoperit şi purtat din secolul 15. A revenit în prim plan în 1880, atunci când a fost adoptat de către clasa muncitoare, tocmai pentru că proteja de intemperii gâtul în timpul diferitelor activităţi.

În anii ’20, acest tip de pulover a început să fie purtat şi la ţinute formale, tocmai datorită adoptării sale de către intelectualii şi artiştii acelor vremuri. A reprezentat, după o anumită perioadă, o alternativă la cravată şi la cămăşile formale, datorită faptului că oferă lejeritate şi dezinvoltură.

Astăzi, puloverul pe gât este purtat atât de preşedinţi cât şi de adolescenţii universităţilor, care duc mai departe tradiţia, cu blazoanele ataşate de materialul fin al puloverelor.

Nu este cea mai elegantă haină pentru bărbăţi, dar cu siguranţă poate transmite o atitudine de invidiat, asortată cu piesele potrivite.

Alex Iordache îi aşteaptă, pe scările casei, pe membrii echipei. El a dat o pata de culoare acestui post.

 

Alex a ales un pulover vişiniu şi a spart cromatica impusă de ceilalţi membri ai echipei.

 

Puloverul său pe gât este foarte călduros, iar în cazul în care vremea o impune, poate ridica gulerul peste urechi.

 

Alex este un mare fan al puloverului pe gât, pentru că poate să-l poarte aproape la orice ţinută, fiind foarte practic.

 

Moise se consideră mai înţelept cu un an, nu mai bătrân.

 

A preferat bleumarinul pentru puloverul său, pentru că această nuanţă îl avantajează.

 

Chiar dacă recunoaşte utilitatea puloverului pe gât, Moise preferă să-şi exerseze creativitatea cu cămaşi, cravate şi papioane.

 

Alex Drăgan se grăbeşte să ajungă la întâlnirea cu echipa.

 

Tortul este bine ancorat între pereţii genţii sale.

 

Alex a ales un pulover gri închis, temperat pe alocuri cu puţin alb.

L-a asortat cu un sacou la două rânduri de nasturi, într-un ton mai deschis de gri.

Ponturi care ne-au ajutat de-a lungul timpului:

- puloverul este recomandat pentru că protejează zona gâtului de intemperii;

- alege un pulover croit pe gât, care să urmeze formele corpului tău, nicio măsură mai mică, nicio măsură mai mare;

- poartă puloverul pe gât astfel încât să-ţi acopere cureaua;

- un detaliu foarte important este gulerul puloverului. Întoarce-l uniform şi ai grijă să nu pară ca ai uitat acest aspect;

- îţi recomandăm, ca şi în cazul cămăşii, ca mâneca puloverului să iasă 2-3 cm în afara mânecii sacoului;

- poate fi purtat cu jeanşi, pantaloni de costum, ca în cazul lui Alex Moise sau cu pantaloni din bumbac, ca în cazul lui Alex Drăgan;

- italienii poartă puloverul pe gât. Atunci când o fac, „uită” acasă fularul. Îţi recomandăm să faci la fel;

- în cazul în care ai câteva kilograme în plus şi totuşi vrei un pulover subţire, pe gât, alege un număr mai mare, astfel încât să-ţi fie un pic mai larg în jurul taliei. Şi puloverele se pot modifica la croitor;

- nu îţi recomandăm să porţi puloverele pe gât, foarte groase, cu blazer sau sacou sport din bumbac. Alege tot o textură groasă a sacoului: tweed-ul este o variantă bună;

- nu uita principiul: cu cât puloverul pe gât e mai gros, cu atât ţesătura sacoului e mai groasă;

- îţi recomandăm ca primele tale pulovere pe gât să fie uni: gri, bleumarin sau vişiniu;

- atenţie la tenul tău, căci puloverul pe gât te poate face mai palid sau mai îmbujorat;

- îţi recomandăm să-l porţi cu sacou, vestă mătlăsată sau vestă din tweed. Evită cămaşa pusă peste pulover;

Cum asortezi puloverul croit pe gât?

Alege, pentru acest tip de pulover, pantaloni de stofă sau pantaloni din bumbac, coloraţi. Nu uita că grosimea puloverului trebuie să fie potrivită cu grosimea costumului, aşadar, optează pentru un costum englezesc, compus din pantaloni şi sacou, din tweed, şi poartă-l cu un pulover gros, pe gât. Pentru un stil masculin autentic, nu uita batista care completează nuanţa puloverului sau este pata de culoare din ţinută.

Puloverul pe gât purtat cu o bască va face senzaţie. Chiar dacă ambele piese vestimentare au fost iniţial asociate cu clasa muncitoare, astăzi imaginea lor este cu totul alta. O astfel de combinaţie transmite creativitate şi lejeritate.

O piesă clasică: Un pulover croit pe gât, bleumarin sau gri închis, suficient de subţire astfel încât să fie purtabil atât la costum cât şi la o pereche de pantaloni din bumbac, casual.

La dulce revedere!