A trecut și ediția cu numărul 7 a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul este anual și premiază valorile cinematografiei româneşti actuale, crema cremelor din cinematografia autohtonă.

Când vorbim despre gală, ne gândim la un port îngrijit. Mai mult decât atât, un port îngrijit arată că îi respecți pe cei din jur și că te respecți și pe tine. Chiar ne spunea amicul nostru, Paul Ipate, că în ultimii ani festivalul s-a ridicat și invitații au înțeles ce înseamnă o ținută de gală. Ne-am bucura să existe cât mai multe evenimente cu dress-code black-tie pe invitație.

Cum ne-am obișnuit, nu criticăm ținutele, căutăm aspecte care pot fi îmbunătățite și care ar da scânteia întregului port. Să începem, deci.

Gabriel Achim, premiat pentru cel mai bun debut cu filmul ’’Visul lui Adalbert’’. Ținuta arată bine și poate fi completată excelent de revere satinate cu mătase și nasturi îmbrăcați în satin. Manșetele cămășii, o idee mai lungi, ca să poată ieși din sacou, 1-2 cm maximum.

Paul Ipate, într-un smoking negru, cu guler șal, satinat cu mătase de la SARTO made to measure. Cămașă cu manșetă pentru butoni, papionul negru și nelipsita batistă de buzunar. O ținută care nu face notă discordantă, care atrage însă tocmai prin simplitate. Ținuta a rezonat foarte bine cu cea a iubitei sale, Ioana Blaj, care a purtat o rochie Fe[male].

Paul Ipate si Ioana Blaj Paul Ipate si Ioana Blaj Paul Ipate si Ioana Blaj - Gopo 2013

Radu Iacoban a preferat sacoul din catifea cu revere satinate cu mătase și a menținut simplitatea ținutei cu ajutorul unei cămăși albe, batistă albă și papionul negru cu mici buline albe. Ținută completă SARTO made to measure. Ana Ularu a purtat o superba rochie Maria Lucia Hohan.

Radu Iacoban si Ana Ularu

Andi Vasluianu, cunoscut pentru rolul din ’’Minte-mă frumos’’ are o ținută echilibrată. A preferat cravata neagră la un costum din două piese, ale cărui proporții par a fi în concordanță cu conformația sa. Cravata are lungimea potrivită și este de apreciat faptul că a ales contrastul dat de nonculori. O batistă de buzunar albă, bandă, ar da un plus întregii ținute.

Andi Vasluianu

Cabral a preferat smokingul cu revere satinate, drepte. Cămașa completează excelent ținuta, cu nasturi din piatră neagră și manșete duble, pentru butoni.Cabral

Dorian Boguță, cu un smoking negru, adecvat Galei. Un papion negru, eventual self-tied ar încadra și mai bine ținuta în ansamblul întregului eveniment.

Dorian Boguta

Tudor Giurgiu a combinat excelent culorile: smoking bleumarin cu revere satinate și pantaloni negri. Mici scăpări la lungimea pantalonilor, a manecilor sacoului și lungimii manșetelor cămășii.

Tudor Giurgiu

Peter Netzer arată bine, asta pentru că smoking-ul său este aproape de corp, iar bleumarinul ales în partea superioară contrastează excelent cu negrul.

Calin Peter Netzer

Mai jos, câteva ținute care respectă partial dress-codul unui astfel de eveniment și cu mici scăpări în ceea ce privește lungimile, proporțiile, culorile și corelarea tuturor într-un întreg.

AndrewLePoidevin LiviuSouca Marius_Manolache_designerLoSpaccio MichaelKoch Premiul Gopo pentru cel mai bun decor_ Helmut Sturmer, Dragoş Buhagiar, Undeva la Palilula. RaduValcan

Concluzia este că începem, încet încet, să acordăm atenție și lungimii corecte a pantalonilor, manșetei cămășii care iese din sacou, formalității unei astfel de Gale cât și culorilor. Acestea sunt aspecte care până acum erau neglijate și este îmbucurător că oamenii au început să le sesizeze și să le îndrepte.

Sursa foto: Cristi Duminecioiu, Facebook