Colaborarea cu Peroni Nastro Azzurro a reînviat. Noua colaborare are în centrul atenției London Fashion Week. Povestea scurtă: în prim plan colecţia capsulă, semnată de Antonio Berardi, pentru sezonul primăvară/vară 2013.

Antonio Berardi

Antonio Berardi este Ambasadorul Peroni Nastro Azzurro și un apreciat designer de modă. A creat “Bellagio de Antonio Berardi”, o colecție limitată, cu inspirație directă din campania Primavera/Estate: stilul italian și abordarea unică a italienilor legat de “La Bella Stagione” (anotimpul frumos). Berardi a spus despre colecția sa unisex că a fost gândită pentru iubitorii stilului italian de peste tot, asta pentru că hainele sau accesoriile să poată fi folosite ca piese centrale în sezonul primăvară/vară. ’’Mi-am dorit ca fiecare element al colecției să nu se demodeze, să emane calitate și măiestrie, valori care sunt importante atât pentru mine, cât și pentru Peroni Nastro Azzurro, două branduri reprezentative pentru stilul italian.”

Întreaga colecţie “Bellagio de Antonio Berardi” este realizată în Italia şi sunt produse numai 50 de piese din fiecare obiect: o geantă de lux mărișoară, zicem așa din auzite, că n-am văzut-o, o jachetă șic (gen pelerină de ploaie) și o pereche de ochelari eleganți de soare. Noi ne-am ales cu jacheta. ’’Atenția la detalii și pasiunea pentru accesorii a italienilor au dus la crearea ochelarilor de soare din colecția Bellagio. Forma lentilei este clasică, însă personalizată cu rame și detalii interioare pe brațul ochelarilor. În construcţia jachetei am folosit una dintre tehnicile mele favorite de întrepătrundere pentru a-i oferi un aspect catifelat, iar din punct de vedere cromatic jacheta a fost creată în varianta gri închis pentru femei și bleumarin pentru bărbați. Ultima piesă, geanta versatilă, a fost captuşită cu neopren, iar la exterior a fost folosită o piele italiană bleumarin de cea mai bună calitate, pentru un look cu adevărat italian”, spune Antonio.

 

geanta

jacheta2

jacheta

ochelari

 

 

Istoric.

Acest proiect reprezintă continuarea parteneriatului care durează de peste 4 ani între Peroni Nastro Azzurro și Antonio Berardi. Colaborarea dintre cele două branduri a dat naștere multor inițiative foarte bune, începând cu 2008, precum “Valigia Peroni”, o geantă de weekend pentru călătorul stilat, sau premiile Peroni pentru fiecare obiect.

 

Biografia lui Antonio, pe scurt.

Antonio Berardi s-a născut în Marea Britanie în anul 1968 din părinți sicilieni și a studiat Artă și Design la cunoscutul Central St.Martin’s College din Londra. A lucrat în același timp ca asistent al lui John Galliano iar colecția pe care a creat-o în ultimul an de studii, ‘94, a făcut furori, având pentru o perioadă de timp atenția cumpărătorilor și a presei.

Despre Peroni Nastro Azzurro, aici, pe site și aici, pe Facebook.