Dappergents urează o primăvară minunată şi “la mulţi ani” femeilor care ne fac viaţa mai frumoasă în fiecare zi. Ştim bine că femeile au un rol mai mult decât important în “cartea” vieţii noastre, motiv pentru care le dorim viaţă lungă şi multă iubire.

Cu ocazia acestei perioade, am căutat plăcerea momentului şi mai puţin pe cea a detaliilor. Am interpretat întreaga partitură, nu doar un anumit grup de note muzicale, care încântă şi inspiră. Am surprins clipele şi am redat-o pe cea care ne-a desfătat simţurile şi ne-a bucurat la fel de mult precum ne bucură şi achiziţionarea unei blazer bleumarin, la două rânduri de nasturi, cambrat, cu blazon. Am căutat permanent, odată cu venirea primăverii, să ducem inspiraţia la un alt nivel. Să transcendem hainele, persoanele, momentele şi să ajungem la statutul de artă.

Uneori, şnurul mărţişorului, o simplă gărgăriţă sau chiar o bomboană pot face ca o
simplă zi din martie să fie cea mai însorită zi a anului pentru orice femeie. Din acest motiv, este bine ca noi, bărbaţii, să fim atenţi la detaliile care pot avea o însemnătate profundă în această perioadă.
Mulţumită primăverii, am îmbinat frumuseţea clipei cu atitudinea şi le-am pictat  într-un tablou care povesteşte despre noi, a cărui ramă este presărată cu stil.

Despre noi

Fie că am mâncat bomboane, fie că am legat şnurul mărţişorului alb-roşu la mână sau
am aranjat gărgăriţe pe reverul paltonului unei femei, ne-am bucurat de importanţa momentului. Ne-am bucurat de ţinutele noastre, de soare, de oamenii care ne înconjoară şi mai ales de această perioadă a anului şi a sosirii primăverii. Am ales ţinute lejere, potrivite unei plimbări prin parc, alături de o reprezentantă a sexului frumos. Alex Iordache a mizat pe culori deschise, care transmit lejeritate şi dezinvoltură, în vreme ce Alex Moise a optat pentru culori mai vii, mai „grele” din punct de vedere estetic, potrivite atât primăverii cât şi toamnei. Alex Drăgan a ales o ţinută sobră, specifică lui şi caracterului său.

Alex Iordache şi-a scos pantofii penny loafers la plimbare, cu pantaloni albi, din bumbac, cămaşă albastră şi sacou cu pattern herringbone şi cotiere maro.

A accesorizat ţinuta cu o broşă în formă de broscuţă, ieşind din tiparele vremii şi transmiţând că e momentul să ne bucurăm de soare şi de tot ce ne înconjoară, în luna martie. În timpul şedinţei foto, a reuşit să “devoreze” o cutie cu bomboane, împreună cu Ana-Maria, o foarte bună şi dragă prietenă.

Alex Moise a făcut trecerea între iarnă şi primăvară, încălţat cu ghete maro, pantaloni bej, sacou corai şi pulover pe gât. A legat un mărţişor în jurul încheieturii mâinii Loredanei, într-o zi însorită.

Vorbim despre acel moment special în care timpul pare că se opreşte, o priveşti în ochi şi îi vezi fiecare reacţie, pe măsură ce legi şnurul mărţişor de mâna ei.

Alex Drăgan a preferat pantofii loafers cu ciucure (tassel loafers), sacoul la două rânduri de nasturi, din lână, şi o batistă albă, tot din lână. A prins la reverul paltonului Alinei o gărgăriţă, semn al bunei dispoziţii şi al primăverii.

Acea gărgăriţă are puterea de a transforma o ţinută obişnuită şi de a aduce zâmbetul pe buze. În cazul lui Alex, partea cu gărgăriţa-zâmbet a funcţionat.

1 şi 8 Martie.

Luna martie nu este doar o altă lună din cele 12, ci este luna femeii. Luna care dă startul ţinutelor vii, îndrăzneţe, primăvăratice şi vesele. În luna martie, cel puţin două zile sunt mai însorite şi mai calde în viaţa femeii. Poate fi vorba despre mama ta sau despre iubita ta, important este să le faci să se simtă speciale, pentru că sunt cu adevărat deosebite şi pentru că ele ne fac viaţa mult mai frumoasă.

Din punct de vedere vestimentar, 1 martie simbolizează sosirea primăverii şi reintegrarea trench-ului în ţinute, a pantofilor loafers, fără şosete din lână, a sacoului din bumbac şi a altor articole vestimentare pe care le-am ţinut departe de iarna neprietenoasă. 8 martie este ziua femeii, zi care aduce cu sine culoare şi multe zâmbete.

Lăsând deoparte bomboanele şi florile pe care le oferim femeilor din viaţa noastră, data de 8 martie reprezintă de fapt o comemorare. În New York, anul 1908: din cauza condiţiilor de muncă dintr-o fabrică, şi-au pierdut viaţa un număr mare de muncitoare, eveniment care a generat o ieşire în stradă a 14.000 de femei. Acestea au cerut condiţii de muncă mai bune, scurtarea programului de lucru şi dreptul la vot. Tocmai de aceea, în Europa, ziua de 8 martie este asociată cu independenţa femeii.

Cât despre mărţisor, bătrânii povestesc că acesta trebuie purtat până în ziua în care înfloresc vişinii.

O primăvară minunată, plină de inspiraţie şi culoare!

La dulce revedere!