IMG_5960

Puțină istorie

 

Acum ceva vreme, prin secolele 18 și 19, se purtau mănuși foarte des, în special în spațiul public. Era considerat inadecvat să lași mâinile la vedere, la fel cum a fost o perioadă cu pălăria. În plus, era nepoliticos să întinzi mâna dezgolită unei doamne.

În spații închise, încă se mai poartă mănușile albe la frac. Astăzi ne uităm atent la croiul costumului sau la calitatea pielii din care sunt făcuți pantofii, însa în urmă cu câteva sute de ani,  membrii unei comunități se uitau la pielea din care erau făcute mănușile. Era o declarație, înainte de toate.

IMG_5955

Cum le alegem?

 

Mănușile sunt accesorii, așa că pornim de la ținută. Astfel, mănușile maro din piele de porc șagrinată se potrivesc la un port relaxat, mănușile din piele de miel, foarte călduroase, la o ținută casual iar mănușile din piele de căprioară ți le recomandăm la o ținută informală. Pentru o ținută business, alege mănușile din piele, negre sau maro, cu căptușeală sau fără.

IMG_5957

IMG_5958

 

De ce mănuși?

 

Pentru că este mai confortabil să porți mănuși decât să stai cu mâinile în buzunar, mai ales dacă ești nevoit să faci puțină echilibristică, cum se întâmplă uneori din cauza poleiului.

IMG_5961

 

Voie bună și inspirație.