Pe scurt, Maliuc, Delta Dunării, weekend-ul trecut. Ne-am reîncărcat bateriile, chiar în inima naturii, am pescuit și ne-am odihnit ca după război. Acest weekend nu se poate încadra nici la beerbuilding și nici la sprițbuilding, ci la fila cu noi între noi, discutând și bucurându-ne de timpul petrecut în compania celorlalți. Și pentru că tot eram relaxați și inspirați de liniștea naturii, am făcut și o ședință foto lejeră, întocmai ca peștele din Dunăre, proaspăt pescuit și gătit.

București-Tulcea, 3 ore. Tulcea, Mahmudia, Nufaru, 20 de minute, apoi bacul, un drum prăfuit de 35 de minute și apoi încă 75 de minute cu barca. Însă a meritat fiecare minut, atât pentru reîntâlnirea cu delta, pentru doi dintre noi, cât și pentru sentimentul de camaraderie.

Moise și Iordache au pescuit pe unde au prins apă, undițe și momeală. Iordache este perseverent și așteaptă prada zeci de minute înainte de a scoate, victorios, peștele la suprafață. Moise este mai activ și caută locuri bune, aruncă undița la intervale scurte de timp, în diferite zone ale bălții, având parcă un plan bine pus la punct și ’’sonarul’’ în buzunar. Iordache a prins cel mai mult pește, iar Moise l-a prins pe cel mai mare, un crap de circa 1 kg.

Drăgan este responsabilul cu stingerea devreme și cu odihna, cu lemnele și cu broaștele făcute cu ajutorul pietrelor rotunde și plate.  Florin îi pregătește pe băieți pentru pescuit, cu încurajări și nu numai. Maliuc ne-a plăcut foarte mult, datorită simplității și a energiei specifice unui astfel de loc.

Pensiunea la care am stat, a lui nea Paul, este mai mult decât potrivită, fie că vrei un weekend cu prietenii sau unul privat, cu iubita. Cât despre nea Paul, numai de bine. Un fost bucureștean, retras în mijlocul minunii faunistice și florale, care a stat mai tot timpul cu noi, ne-a plimbat pe canalele înguste și ne-a dat sfaturi legate de pescuit și viață: ’’cine e om, e om și într-o cârpă și într-un costum de zeci de milioane.’’

Ce legătură are asta cu moda, cu atitudinea și cu stilul personal? Pai are, pentru că atitudinea oamenilor se schimbă atunci când nu mai sunt stresați și evadează, relaxându-se. La fel și atitudinea ta, chiar dacă observi asta sau nu.
În definitiv, noi încercăm, iar voi decideți cât am reușit, să migrăm un pic din zona de haine și să ne îndreptăm către povestea din spatele oamenilor, a stilului lor și în definitiv, a hainelor pe care le poartă. Asta am făcut și în acest weekend, ne-am gândit cum ne-am simți lejer și confortabil la o partidă de pescuit sau la o partidă de odihnă, în barcă.
Mai mult, încercăm să transpunem inspirația din tot ceea ce ne înconjoară, începând cu filme, tablouri, arhitectură, și altele care vor urma.


Îți dorim să te distrezi, cel puțin, la fel de bine ca noi. Alături de prieteni, totul capătă alt gust.