Pentru că este vară și este extrem de cald, ne-am gândit să vă povestim puțin despre un accesoriu ușor digerabil: insignele noastre pentru reverul sacoului. Folosim deseori mici detalii pentru a personaliza ținuta și a-i da o notă de autentic.

Istorie

O poveste foarte populară, care stă la baza apariției acestui detaliu, este cea a prințului Albert, care în ziua nunții sale cu regina Victoria, și-a tăiat o bucată din reverul sacoului și a pus o floare pe acesta. Și-a pus croitorul să-i facă o butonieră pe reverul fiecărui sacou și se spune că de atunci, societatea l-a urmat.

Ponturi

- prin butoniera de pe reverul sacoului, poți pune fie o insignă, fie o floare;

- altă variantă ar fi să personalizezi butoniera sacoului, folosind ață în culoarea pantofilor, a cravatei sau a batistei de buzunar;

- rolul insignei de pe rever este de a da o notă de personalitate și continuitate ținutei, din punct de vedere al culorii. Așa că nu folosi prea multe culori și ține cont că indicat ar fi ca nuanța insignei să se asorteze cu cel puțin o altă culoare pe care o ai pe tine. Alege o insignă care dă pata de culoare, doar dacă ținuta este compusă din culori neutre. Mizează pe mai multe nuanțe doar dacă știi foarte bine regulile;

- floarea prin butoniera sacoului este folosită la evenimente formale și vom discuta despre asta în posturi viitoare. Însă până atunci, poți alege o floare tricotată, colorată, pentru zi și pentru a da ceva culoare, atenție însă, doar la o ținută casual;

- gândește-te și la mediul în care mergi: dacă porți costum zilnic, la fel ca și cei din jurul tău, atunci o floare pe rever poate echivala cu o notă de eleganță. Pe de altă parte, dacă la locul tău de muncă se poartă jeanșii, atunci o floare sau chiar o insignă pe rever s-ar putea să fie prea mult.

Bun, suntem de acord cu tine, cu stilul tău și cu exprimarea acestuia, dar ține cont și de ceilalți și de cum vrei să fii perceput. Dacă nu te adaptezi, vei rupe puntea de comunicare cu ceilalți, care își vor forma o părere despre tine, de cele mai multe ori greșită.

Cum ne alegem insigna?

Să nu care cumva să-ți imaginezi că plecăm la cumpărături de insigne. Aici merge principiul: văzut, plăcut, luat. Le cumpărăm de obicei de la târgurile vintage sau de la tinerii artiști, care au o altă viziune asupra stilului, vestimentației și artei, în definitiv. 

Luăm ca exemplu insigna pe care o poartă Iordache, care a fost luată de la o tânară studentă, în urmă cu câteva luni, de la târgul organizat la Palatul Șuțu. Este un detaliu pe care îl trecem deseori cu vederea, dar care ne poate face însă memorabili.

Insigne colorate, vesele și o mare doză de inspirație, domnilor.