Un post dedicat iernii şi inspiraţiei din sezonul rece. Cel puţin asta ne-am dorit la început. Însă ziua dedicată şedinţei foto ne-a luat prin surprindere: cald, soare şi bună dispoziţie. Astfel încât, ne-am adaptat şi am ales ţinutele potrivite unei toamne târzii şi ierni care abia deschide ochii.

Sunt câteva reguli de care este bine să ţii cont atunci când îţi alegi o ţinută pentru un anumit sezon şi pentru o anumită zi. Astfel, chiar dacă vorbim despre iarnă, cu siguranţă vor fi şi zile superbe, binedispuse şi atipice, identice celor care aparţin unei toamne târzii.

În acest post, am adus ţinutele potrivite personalităţii şi stilului fiecăruia pentru un sezon rece aflat la început de drum. Am făcut layering, am combinat culorile calde cu cele reci, ne-am întors în anii copilăriei cu celebra căciulă cu ciucure şi am zâmbit dulce unui soare blând.

Povestea este simplă. A avea atitudine şi stil înseamnă a te adapta personalităţii tale, vremii, anotimpului şi tendinţelor şi a lua ce e mai bun din ceea ce ţi se oferă.

 

Ce purtăm:

Alex Iordache a ales o ţinută care îl caracterizează: sport coat din tweed şi o cămaşă foarte groasă, cu pattern pied de poule sau houndstooth, cum veţi mai găsi acest imprimeu pe internet.

Amuzant legat de cămaşă este că atunci când a fost dusă la croitor, pentru ajustările necesare, acesta a crezut iniţial că este o jachetă, datorită grosimii materialului: tweed. Cămaşa a costat 30 de lei, iar ajustările de la croitor, tot 30 de lei. Întrucât vremea   i-a permis, a ales desert boots, gri deschis, din piele întoarsă.

Legat de sport coat-ul său, asortat cu basca cu pattern herringbone, observaţi un detaliu foarte util:  porţiunea din fâş detaşabilă, cu fermoar, care transformă sacoul într-o jachetă, fiind ideal atunci când vântul bate puternic şi pătrunde printre nasturi.

Fularul este asortat atât la cămaşă, cât şi la sport coat iar Alex Iordache ţine unul dintre capetele acestuia băgat în buzunarul sacoului.

 

Alex Moise şi-a ţinut promisiunea legată de acest articol şi a ales haine groase, cu care înfruntă fără teamă începutul iernii. Inovează constant, ţinuta de faţă fiind modernă prin culorile alese şi totodată clasică prin textura materialului predominant: lână împletită, cu noduri mari.

Ghetele maro deschis care ne protejează foarte bine de apă, zăpadă şi frig sunt un must-have în orice garderobă. Aici avem varianta clasică, care se regăseşte în gama oricărui producător serios de pantofi. Jacheta din lână nu este un simplu pulover, întrucât are o căptuşeală mătlăsată, astfel că poate fi folosită foarte confortabil la temperaturi apropiate de 0 grade C.

Fularul maro deschis, cu forma circulară, face trecerea între griul jachetei şi culorile aprinse ale căciulii cu ciucure, care ne aminteşte de copilărie.

Mănuşile maro, foarte groase, îl scapă pe Alex Moise de emoţii, indiferent câte grade ar fi afară.

 

Alex Drăgan se simte foarte bine atunci când poartă cămaşi cu butoni şi este încă nostalgic, motiv pentru care a ales maroul toamnei ca nuanţă dominantă în ţinuta sa.

Mănuşile maro închis, pe care le poartă în buzunarul din dreapta al sport coat-ului său, cu rol funcţional, în cazul în care se lasă frigul şi rol estetic, în marea majoritate a timpului.

Noutatea vine din înlocuirea fularului cu o eşarfă albastră şi cămaşa cu rol funcţional,  cu gulerul ridicat, care aminteşte de anii 1890 din Marea Britanie. Alex Drăgan s-a adaptat unei zile atipice din sezonul rece cu tricou, ca prim strat, cămaşa din bumbac, cardigan şi sport coat.

Dappergents vă urează Crăciun fericit, momente deosebite alături de familie şi multă inspiraţie!

La dulce revedere!