După cum v-am spus săptămâna trecută, din nou luăm parte la un proiect Inspired by Peroni, anume Romanian Design Week, care s-a încheiat aseară. Am fost anunțați ca designated blogger by Peroni la RDW, după care am primit invitația la petrecerea de deschidere, din Fratelli Espresso Bar, Welcome by RDW.

picturenr1

Ne-am întâlnit cu prietenii Peroni, un pâlc de oameni frumosi și creativi, oameni cu care ai ce discuta, din zona fashion, PR, foto, presă. Poze găsiți aici http://peronidiario.ro/aseara-am-inghitit-un-elefant-intreg/

Cum fiecare dintre noi avem chestii de făcut, pe lângă serviciul de birou, la Palatul Știrbei am ajuns în două tranșe. Mai greu, dar ne mai vedem și toți patru deodată. Încă din stradă, ne-a sărit în ochi grădina palatului, din care Peroni a făcut cel mai cool loc de hang-out din perioada asta, datorită celor două baruri și a mobilierului custom.

picturenr2

Intrăm în palat, prima cameră, și descoperim secțiunea curata de Cosmin Bumbut, care ne înfățișează, printre altele, o selecție a muncii regizorului și fotografului Barna Nemethi.

Câțiva pasi în plus, dăm peste o cameră sufocantă, deh, reflectoare puse pe haine. Aici este camera de design fashion, curata de Maurice Munteanu și Domnica Margescu, unde am dat peste creațiile tinerilor noștri designeri.

camera-design-fashion

109, Adelina Ivan, Ana Alexe, Andra Cliţan, Andreea Bădală- MURMUR, Andreea Tincu, Carmen Secăreanu, Cristian Samfira, Irina Marinescu, LANA, Lena Criveanu, Lucian Broscăţean, Mădălina Dorobanţu, Olah Gyarfas, Ioana Ciolacu, Stefan Pelger, Twenty(2)too, Valentina Vidraşcu, sunt toți cei care au expus.

picturen3

picturen4

picturen5

picturen6

picturen7

picturen8

picturen9

picturen10

picturen11

picturen12

picturen13

picturen14

picturen15

picturen16

picturen17

picturen18

picturen19

picturen20

Pe pile, desigur, ne-a plăcut foarte mult Ioana Ciolacu, Cristian Samfira și Andreea Badala-Murmur. Câte puțin despre fiecare, adunate de unde am putut, cu copy paste.

În ultimii 7 ani, brandul Cristian Samfira și-a consolidat imaginea și stilul câștigând popularitate în rândul femeilor fără prejudecăți ce consideră hainele ca fiind o discretă “carte de vizită” a unei persoane elevate, elegante și cultivate. Se adresează femeilor ce au curajul să se schimbe și abilitatea de a se adapta oricărei situații, femeilor care au o poveste de spus și care nu se tem să o împărtășească lumii întregi.

Creațiile semnate Cristian Samfira sunt purtate de femei ce au încredere în propria lor persoană și își aleg ținutele în funcție de nevoile și dorințele personale și nu pentru a multumi pe altcineva.

 

Despre Andreea Badala am cautat și am citit, am descoperit că a apărut în Vogue. Ca și-a lansat o nouă colecție, o extindere a brandului prin linia secundară Murmur Take Away, după cum spun cei de la Forbes. Îndrăznim să dam și un copy paste de la ei, și anume „Prima colecție Take Away se inspiră din uniformele școlare de la 1900, transformându-le în piese de streetwear. ,,Crearea unui diffusion label nu e un lucru nou, este momentul care arată că un brand se află în plină dezvoltare și dorește să acceseze și alte piețe”, explică Andreea Bădală. ,,Murmur este și va fi mereu erotic, hand-crafted, luxury, iar Murmur Take Away are aceleași rădăcini ca brandul mamă, însă mesajul este mult mai stilizat și cu o porție mai mare de realitate”.

Am scris, cough*copiat, câte ceva despre doi dintre cei trei care ne-au plăcut mult. De la Ioana Ciolacu am reușit să scoatem și câteva detalii despre hăinuța expusă și o cităm întocmai.

5.jpg_effected

1.jpg_effected

2.jpg_effected

6.jpg_effected

„Face parte din colecția PARADOX care este proiectul meu de master la London College of Fashion și care în același timp este în top 5 la Designer for Tomorrow și va fi prezentată în iulie în cadrul Berlin Fashion Week.

Conceptul colecției Paradox abordează în general dualitatea ca și caracteristică esențială a omului și în particular dezvoltă ideea de paradox în partea vizuală, adică iluziile optice, vizibile subtil în colecție. Ținuta din poză conține o rochie și o șapcă. Rochia este o evidențiere a dualității, în partea de jos având o structură din spumă cu celule închise, din layere a căror tipare au fost generate într-un soft pe un mulaj scanat 3D în prealabil iar în partea de sus, la polul opus, materialul a fost printat cu o imagine graduală în care am suprapus pete Rochard folosite în testele psihologice peste un desen a unei lumi absurde din punct de vedere al atmosferei.  Mânecile au un tipar în care am alăturat material printat cu transparența. Șapca este în totalitate transparentă, transparență peste care am aplicat, gradual, printul de pe rochie.

Scopul a fost alăturarea unei structuri dintr-o zonă exactă, calculată, cu efecte reliefate și latura dark a romantismului unui print diafan, pentru a evidenția ideea de paradox a colectiei.”

Cam asta a avut Ioana Ciolacu să ne spună despre creația expusă la palatul Știrbei.

Mergem mai departe, urcăm treptele palatului și ajungem în camera unde a fost expus proiectul Design Your World, inițiat de Intel România. Design și tehnologie cu stil, adică fix mixul de lifestyle modern pe care-l dorim mulți dintre noi.

DSC_4737

Creatoarele sunt Ana Morodan și Anca Fetcu. Au pornit de la Ultrabook-uri transformabile și au făcut câte cinci obiecte, fiecare în parte, la fel de transformabile, anume genți și obiecte de design interior. Una dintre genți ne-a atras atenția, pe cât de banală pare, da, tipica geantă de poștaș. Minimalistă, tipul ăsta de geantă a rămas actual și cool. Totuși, se transformă într-un rucsac sport odată acoperită cu pelerina depozitată în compartimentul din spate.

DSC_4721

DSC_4724

 

Anca s-a gândit că dacă n-ai spațiu ar trebui să ai o măsuță de cafea care se poate transforma în taburet.

DSC_4695

In definitiv, Peroni did it again. A inspirat primul eveniment de Grand Slam de design romanesc la care tot orasul a vibrat.

Asteptam nerabdatori urmatoarea editie.