Cu aproximativ o săptămână înainte de eveniment, am primit un plic pe care scria doar Peroni Italy. Am deschis plicul și am scos o coală, care aducea un piculeț a papirus. Scrisul de mână era mai mult decât plăcut, fiind o reinterpretare a caligrafiei.

Îmi repetam deja în minte: “ Eh, au scris-o o data și apoi au multiplicat-o”. Dar, când am ajuns la eveniment, am auzit că Ana Wagner le-a scris pe toate cu mânuța ei, așa că am luat 2 astfel de invitații și le-am comparat, căci tot nu-mi venea să cred. Felicitările noastre, în primul rând Anei pentru efortul şi eleganţa muncii sale şi, desigur, felicitări Peroni pentru alegerea artiştilor participanţi la acest proiect frumos.

În invitație ni se comunica locul: Club Cortina, Corbeanca. A sunat de la bun început bine, fiind chiar pe malul lacului Corbeanca.

A venit și ziua cinei, locul de întâlnire fiind undeva în centrul orașului. Am ajuns și, ce să vezi, parcarea era ocupată cu câteva limuzine albe. Ne-am urcat, iar în limuzină, berea Peroni era deja cufundată în gheață.

Printre invitați s-au numărat Monica Bîrlădeanu, Andreea Raicu, actorul Bogdan Dumitrache și Oana Igrisan, creatorul Mihai Albu, redactori-șefi de reviste “lucioase”, cum le-a numit unul dintre ei, Mirela Bucovicean, Adi Nartea și Alina Ferinceac, plus echipa Peroni și The Practice.

Revenind la artă și creație, piesa pe care noi, Alex Moise si Adrian Oianu, am realizat-o a fost un table-runner, pe românește, șervet. Surprinzător, a ieșit mai bine decât ne așteptam, asta și datorită faptului că Adrian a aranjat cu mâna lui fiecare panglică. Au ieșit în final 9 piese, cu 200 de cusături, pe 3 mașini de cusut diferite: 1800 m cusături + 200 m la asamblare + 48 ore pregătire + 72 ore de lucru.

După cum deja am menționat, eram foarte curios să văd îmbinarea pieselor. Acum sunt de părere că nici nu se putea mai bine. Atât Adrian cât și Ana au folosit albastrul Peroni, dar și albastrul azur al mării. Ana Wagner a adăugat și argintiul, pictând cu platină. Obiectul despre care vorbim, la care a colaborat cu Cristina Bazavan, a fost și vază pentru flori, dar și sursă de lumină pentru masă, fiind construit din mai multe părţi.

Iată-ne ajunși acum la una dintre cele mai interesante părți, meniul. Am așteptat cu nerăbdare să vedem cu ce ne va delecta Roberto. Cristina Mazilu și Roberto dal Seno, master chef la restaurantul Collage, au creat un meniu italian care să îmbine perfect tradițiile italienești cu berea. Și a fost senzațional. Ca să nu mai zic de berea Peroni, care a completat perfect meniul, bazat mult pe legume și pește, care însă a inclus și rață. Roberto ne explică mai jos puțin despre meniu.


Cea mai mare dilemă era dacă se va respecta dress code-ul. Pe noi ne-a interesat partea masculină. Eh, vreau să spun că nimeni nu a purtat papion și am fost puțin dezamăgit să văd că nu a fost respectat dresscode-ul. Lăsând totuși acest aspect deoparte, domnii au fost foarte stilați. Hai totuși să vedem ce presupune ținuta black tie, masculină: smoking negru, pantaloni negri, cămașă albă cu guler rândunică (pentru papion), papion negru, pantofi lăcuiți, eventual brâu, deși nu recomandăm pentru o ținută modernă. Un exemplu la colegul Alex Moise cu mentiunea că a folosit cămașă cu guler clasic și papion în culoarea albastru Peroni.
Mi-a plăcut foarte mult Mihai Albu, singurul care a purtat pantofi lăcuiți.
Adrian Oianu a purtat o ținută avangardistă și inspirată din mediul urban.
Andrei Iovu, redactor-șef Harpers Bazaar a fost iar foarte non-conformist, purtând smoking cu rever rotund satinat, iar în partea de jos, o piesă nestructurată peste pantaloni.
Bogdan Dumitrache a fost foarte casual în cămașa albă și pantaloni gri, chiar fără curea, și a transmis lejeritate, foarte potrivită cu tipul evenimentului și cu plăcerea de a cina în aer liber.

Adrian Nartea știind ca merge la un eveniment Peroni a folosit o cravată de culoare albastru-închis, exact culoarea panglicii Peroni în detrimentul culorii negre.

Da, a fost un eveniment cum nimeni nu a mai făcut în România, iar cuvintele care îl definesc sunt simplu și natural. Lumea s-a simțit foarte bine și cred că toți au simțit conceptul unei cine Al Fresco, tipic italienești.
Iată-ne ajunși și la ultimul capitol, ne bucurăm că am făcut parte din acest proiect minunat și ne dorim să luăm parte la cât mai multe astfel de idei inovative.
Mulțumim Peroni pentru o organizare profesionistă și Griffon & Swans pentru fotografii. Ne-a făcut mare plăcere să luăm parte la aceasta cină şi să facem parte din proiectul desfăşurat.