Odată cu venirea frigului, am tras şi noi semnalul de alarmă şi ne-am îndreptat privirile către garderoba de iarnă: paltoane, jachete groase, pulovere, fulare, şosete groase şi căciuli.

Căciula cu ciucure este ca o întoarcere în vremea copilăriei şi de ce să nu recunoaştem, arată bine şi ţine de cald. Şi da, este mai bine şi mai atrăgător să porţi o căciulă care îţi ţine de cald decât să ai urechile îngheţate.

IMG_5951

Simplitatea, materialul din care este fabricată, modelul, forma, toate acestea se îmbină cu forma feţei şi cu ţinuta aleasă. Poate să fie asortată din punct de vedere al culorilor la ţinută sau să nu aibă nicio legătură, asta în cazul ținutelor casual.

Culorile deschise tind să mărească, la fel şi carourile sau alte modele. Culorile închise şi uni tind să micşoreze, aşa că, la fel cum spuneam când eram mici tocilarilor, dacă ai capul mare, culorile închise, uni sunt soluţia.
Îţi recomandăm, ca şi în cazul batistei de buzunar cu cravata, să nu asortezi fularul cu căciula: acelaşi material şi aceeaşi culoare.

Mergi pe tonuri mai subtile, de exemplu, o căciulă vişinie cu forme geometrice şi un fular gri, cu dungi fine vişinii. Fularul şi căciula sunt apropiate, de aceea o aglomerare de culori asemănătoare în zona gâtului şi a capului poate fi uneori prea mult. Totuşi, dacă sunt culori temperate şi nu-s atât de ţipătoare, poţi încerca. Îţi place?

IMG_5939

Confortul primează iar rolul unei căciuli este să ţină de cald, iar apoi vorbim despre cum arată. Căciulile noastre sunt din bumbac şi lână, tocmai pentru că fibrele naturale sunt mai călduroase.

Smart casual, casual şi sport. Cam astea ar fi dress code-urile la care îţi sugerăm să porţi căciula cu ciucure.

IMG_5940

 

IMG_5950

 

Căciuli colorate şi călduroase, domnilor. Mulți ani pe 2013 și fiți voi înșivă.