Sigur ştii sentimentul ăla ciudat pe care îl ai atunci când mergi la o petrecere sau la un eveniment şi eşti îmbrăcat prea, sa zicem, dichisit, în comparaţie cu cei prezenţi. Te uiţi la puloverele pe care le poartă şi apoi la cămaşa ta cu manşetă franţuzească, la butonii formali şi te întrebi, just de altfel, cum te-ai fi putut plia mai bine.

Butonii din material textil, sau împletiţi, sunt fix sarea şi piperul de care ai nevoie. Pe de o parte, păstrezi o uşoară notă aparte a ţinutei pentru că manşeta cămăşii este franţuzească, simplă sau dublă. Pe de altă parte, butonii din material textil sunt departe de cei metalici din punct de vedere al formalităţii, deci reuşeşti să imprimi portului tău o înfăţişare ludică.

Câteva sfaturi:

- îţi recomandăm să-i foloseşti ziua. După ora 18, fie pui o pereche de butoni metalici, fie alegi o cămaşă cu manşetă cu nasturi;

- întrucât nu au partea flexibilă, sunt mai greu de introdus prin butonieră, aşa că ia-ţi timp. Şi nu uita să te înarmezi şi cu ceva răbdare;

- tocmai pentru că sunt diferiţi şi jucăuşi, nu-i asorta. Foloseşte-i ca o mică pată de culoare. Bine, bine, dacă tocmai ţi-ai luat pantofii ăia monk strap vişinii şi tot ai şi butonii de aceeaşi culoare, din material textil, de ce nu?

- dacă butonii eleganţi sunt recomandaţi doar la ţinutele business şi la cele de ceremonie, iată portiţa ta de scăpare: butonii din material textil. Poţi să te joci cu ei şi la ţinute casual sau smart casual.


Acestea fiind zise, o săptămână inspirată şi staţi pe-aproape. Vă pregătim ceva uriaş.